Електрификацията: Новият Kia Niro може да задоволи всеки вкус

Новият Niro използва технологичната платформа от трето поколение и ползва предимствата на значително по-голямата по размери каросерия, която позволява постигането на водещи в класа показатели по отношение на вътрешното пространство и товарните възможности, както и местата за съхранение на вещи в купето.

Дизайнът на Niro следва дизайнерска философия на марката „Opposites United” („Единство на противоположностите”), и по-специално на една от нейните основни стилистични опорни точки – „Joy for Reason“. Вероятно този дизайн ще предизвика двуполюсни мнения, но видяхме какво се случи преди години, когато се появи Nissan Juke. Едно е сигурно, дизайнът на Kia не оставя хората равнодушни.

Вътрешният дизайн е изцяло дигитализиран и модерен. Асиметричното арматурно табло обгръща водача и неговия спътник на предната седалка със своите противоположно протичащи хоризонтални и диагонални линии, които създават спокойна и едновременно с това динамична естетика. Между диагоналните линии е разположен 10,25-инчов дисплей, който включва както показанията на контролните прибори пред водача, така и функциите на мултимедийната система.

Версията HEV използва високоефективния бензинов 1,6-литров GDI Smartstream двигател на Kia. Четирицилиндровият агрегат развива максимална мощност от 105 к.с. и максимален въртящ момент 144 Нм. В комбинация със синхронния електродвигател с постоянни магнити и мощност 32 кВт, версията HEV разполага със системна максимална мощност в размер на 141 к.с. Двигателят е съчетан с второ поколение 6-степенна автоматична трансмисия с два съединителя, предава Вести бг.

Продажбите на изцяло новия Kia Niro HEV ще стартират в Южна Корея през този месец, а премиерата на новия модел на избрани пазари в глобален мащаб следва да се състои на по-късен етап през настоящата година.

Previous post Renault, Nissan и Mitsubishi вадят 35 електромобила до 2035 г.
Next post Създателят на McLaren F1 представи нова суперкола