Електрическият кросоувър: Запознайте се с новото Audi Q6

Audi публикува официални снимки и видео на Audi Q6 e-tron. Електрическият кросоувър ще бъде представен пред публика до края на тази година. Това се съобщава на уебсайта на автомобилния производител.

Новото Audi Q6 2024 е покрито с ярко фолио, но това не ви пречи да разгледате неговия дизайн. Външният вид е доминиран от типичните лица на новите Audi-та. Вместо радиаторна решетка е монтирана огромна пластмасова „тапа“, а предната LED оптика е „двуетажна“.

Електрическият автомобил Audi Q6 e-tron ще заеме нишата между моделите Q4 e-tron и Q8 e-tron. Дължината на кросоувъра ще бъде около 4.7 – 4.8 м. Автомобилът е базиран на напълно новата електрическа платформа PRE. Тя ще се използва и от електрическия автомобил Porsche Macan, който ще е с мощност 600 конски сили.

Новото Audi Q6 e-tron обаче няма да е толкова мощно – ще се предлагат версии със задвижване на четирите колела с 396 и 510 к.с. По-мощната версия ще може да ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди.

И двете модификации ще получат батерия с капацитет 100 kWh, а кросоувърът с 396 конски сили ще има пробег с едно зареждане от 600 км. 800-волтовата електроцентрала поддържа бързо зареждане с капацитет до 270 kW: в този режим батерията може да се зареди до 80% за 30 минути.