Електрическият Hyundai Kona вече е по-голям и по-стилен

През 2017 година Hyundai представи своя първи електрически кросоувър Kona, а през 2021 година моделът получи фейслифт, който да го задържи актуален на пазара още поне няколко години. Сега корейците са готови с новото поколение на компактния SUV, който дебютира преди броени часове в САЩ. Както и до момента, Kona ще се предлага като конвенционален автомобил с ДВГ, хибрид и изцяло електрически модел.

Новият модел успешно съчетава новия дизайнерски език на марката като копира част от линиите на Tucson в страничната част и тези на Bayon отпред. Характерната светеща ивица в горната част можем да открием и тук, както и основните фарове, които са разположени в двата ъгъла на предната броня. В зависимост от изпълнението, което поръчате, визията на модела се различава, като при N-Line оборудването, броните са най-агресивно изглеждащи.

Новата Kona е с дължина от 4355 милиметра, което е със 150 милиметра повече от актуалния до момента модел. Междуосието е нараснало с 60 милиметра, докато ширината е с 25 милиметра повече от преди.

В интериора е заложено на два свързани дисплея с по 12.3-инчов диагонал всеки. Превключвателят на скоростите вече е зад волана, което ни навежда на мисълта, че механична трансмисия вероятно няма да се предлага.

Previous post Alfa Romeo и Zagato представиха единствено по рода си спортно купе
Next post Електрически Hyundai се справи отлично със закъсал в снега камион (Видео)