Електрическият Jeep Avenger се произвежда в Полша, 10 000 вече са продадени

Избраният за автомобил на 2023 г. в Европа изцяло електрически Jeep Avenger влезе в регулярно серийно производство, което стартира на 31 януари във високотехнологичния завод на концерна Stellantis в полския град Тихи. Това е първият SUV, който се сглобява в Полша и същевременно третият модел, който излиза от Тихи и печели наградата за кола на годината.

“Започваме 2023 година с производството на автомобил, който вече заслужи признанието на клиентите и експертите в нашата индустрия. Оценяваме големия интерес към този уникален модел на Jeep, който предлага редица иновативни технически характеристики. Екипът в Тихи от наша страна ще добави най-високото качество на производство като допълнителна стойност към продукта”, заяви управителят на завода Томаш Гебка.

Новият Jeep Avenger поставя началото на въвеждането на портфолио от мощни и изцяло електрически модели на Jeep с размери, подходящи за европейските пазари. Това е решителна стъпка в глобалната стратегия на марката за електрификация и превръщането в световен лидер в SUV автомобили с нулеви емисии.

Jeep Avenger разполага с нова 400-волтова електрическа система, която включва батерия с капацитет 54 kWh и електромотор с мощност 156 к. с. С едно зареждане пробегът е 400 км. В стандартното оборудване влизат системи за избор на настилка и за асистенция при спускане по наклон, които в комбинация с добрите ъгли на проходимост и пътния просвет гарантират типични за Jeep характеристики.

От старта на предварителните резервации в Европа на 1 декември 2022 г. вече са продадени над 10 000 екземпляра. У нас Jeep Avenger може да се поръча в официалните представителства на марката. Първите доставки се очакват през второто тримесечие на годината.

Previous post Все още не сме за електромобили: Нова кола с АГУ срещу електрическа
Next post Саждите в ауспуха: Плаката с дебелина над милиметър вече е повод за притеснениe