Електрическият Mustang е виновен за съществуването на новия Mustang

През изминалата седмица Ford представи седмото поколение на Ford Mustang, което представи нова визия с класическото задно задвижване, механична трансмисия и бензинов V8.

Конфигурация, която много се харесва на феновете на Mustang, повечето от които заклеймиха съществуването на електрическия Mustang Mach-E. Интересното в случая е, че именно модела на ток е виновен за съществуването на седмото поколение на спортното купе във вида в който го виждаме в момента.

Това разкритие дойде лично от изпълнителния директор на компанията по време на интервю пред CNBC. Той заяви, че електрическият Mustang до голяма степен е причината поради която традиционния модел съществува. Продажбите на Mach-E са позволили на Ford да работи спокойно над бензиновия Mustang, докато някои от главните конкуренти представиха последните модификации на своите модели.

С последното си изречение, изпълнителният директор на Ford засяга Chevrolet и Dodge, които се сбогуват със своите бензинови модели и посрещат електрическите Charger и Challenger например.