Електрическият RAM дебютира с огромна 229кВтч батерия

След като през изминалата година RAM сподели първите кадри на своя електрически пикап, сега американската компания сподели и първите технически характеристики на модела. Новият 1500 BEV ще се предлага с седна от най-големите батерии на пазара, която ще осигурява пробег до 805 километра с едно зареждане.

Батерията е с капацитет от 229кВтч, а от RAM обещават при теглене този пробег да спада наполовина до около 402 километра.

Заедно с това ще се предлага и вариант с генератор, който все още не е напълно готов и ще бъде представен по-напред в бъдеще. Ще се предлага и по-малка 168кВтч батерия с до 563 километра пробег. Задвижването се осигурява от два електромотора със системна мощност от 554 конски сили и максимален въртящ момент от 840 нютон метра.

По отношение на качествата на пътя, пикапът няма да е от най-бързите с ускорение до 100км/ч за около 5 секунди, но със сигурност няма да бъде и от най-бавните. Благодарение на 800-волтвоа архитектура и 350кВ зареждане, може да заредите около 180 километра пробег в рамките на едва 10 минути. От RAM обещават възможност за теглене до 6.35 тона.