Електрически Rimac Nevera „хвърчи“ с над 320 км/ч на магистрала

Ако сте автомобилни фенове, каквито вероятно сте, щом четете този текст, то Rimac Nevera не е нещо непознато за вас. Хърватската хиперкола разполага с четири електромотора и бруталната мощност от 1914 конски сили. Максималният въртящ момент достига 2360 нютона, а ускорението до 100км/ч от място отнема под 2 секунди. Както преди около половин година разбрахме, електромобилът няма проблем да вдигне и над 400км/ч, но е ограничен на 352км/ч.

Във видеото на Automann-TV в YouTube, колата се движи дори по-бавно със „само“ 330км/ч според GPS техниката и около 350км/ч според километража на колата. Това се случва по германските аутобани, където ограничение на скоростта няма. При специална заявка, инженерите на Rimac могат да отключат максималната скорост от 412км/ч, но това се случва само на специално обособени места под контрола на специалисти.

В конкретния случай можем да видим, че колата не е поставена в този режим и записва ускорения от под 3 секунди в дисциплината 100-200км/ч. В тези дисциплини колата бие някои много по-скъпи, а и по-известни коли като Bugatti Chiron например и други.