Електрическото Peugeot 308 пристига догодина с пробег от 400 км

През изминалата година от Peugeot представиха новото поколение 308 и обявиха, че заедно с бензиновите, дизеловите и хибридните версии, на по-късен етап ще бъде представен и електрически модел. Сега френската компания разкри малко повече подробности за моделът на ток, който ще дебютира през следващата година.

Електрическото 308 ще се предлага в комби и хечбек версия и няма да се различава значително от конвенционалните си събратя. Подобен ход видяхме при 208 и 2008 и електрическите им версии при които липсва най-видимата разлика във фалшивата предна решетка.

По отношение на задвижването, колегите ни от Autocar споделят, че „лъвчето“ ще разчита на електромотор в предната част със 156 конски сили и 270 нютон метра, а батерията ще е с използваем капацитет от 50кВч.

Тя ще поддържа бързо зареждане от 100кВ и ще е достатъчна за пробег от около 400 километра. Подобна технология ще намерим и в електрическата Astra, която също трябва да се появи на пазара през следващата година и да споделя същите характеристики.