Електричките на Ford ще могат да се зареждат от станциите на Tesla

От 2024 година електрическите автомобили на Ford ще могат да се зареждат от зарядните станции на Tesla. За да направи това възможно, Ford ще оборудва всички свои електрически автомобили със специални адаптери, разработени от Tesla.

Те ще позволяват зареждане от всички съществуващи зарядни станции Supercharger. От 2025 година електрическите автомобили на Ford ще бъдат оборудвани с така наречените NACS портове за зареждане.

Офертата е достъпна за жителите на САЩ и Канада, където има повече от 12 000 зарядни станции Tesla Supercharger. Също така зад Океана е изградена и мрежата от бързи зарядни устройства BlueOval Charge, която се състои от 10 000 станции.

„Това е страхотна новина за нашите клиенти, които ще имат безпрецедентен достъп до най-голямата мрежа от бързи зарядни устройства в САЩ и Канада с повече от 12 000 Tesla Superchargers плюс повече от 10 000 бързи зарядни устройства, които вече са в мрежата BlueOval Charge“, каза генералният директор на Ford.

Това важно споразумение идва, когато „увеличаваме производството на нашите популярни електромобили Mustang Mach-E и F-150 Lightning и се подготвяме да пуснем серия от електромобили от следващо поколение, започвайки през 2025 г.“, допълва Джим Фарли, Президент и главен изпълнителен директор на Ford.

Previous post Екстрите в колите на старо са скъпи уловки за купувачите
Next post Сърдитите и гневните шофьори по-често попадат в катастрофи