Електромобил с четири задни врати излиза на китайския пазар

На автомобилното изложение в Шанхай беше представен новият HiPhi Y. Електрическият кросоувър ще бъде най-достъпният модел от стартъпа Human Horizons – цената му ще варира от $58 000 до $72 500. Това съобщава сайтът Autohome.

Китайският електрически автомобил HiPhi Y е петместен кросоувър с клиновиден дизайн. Има подчертан „нос“ и тънки LED фарове и задни светлини. Размерите на HiPhi Y 2023 са дължина – 4938 мм, широчина – 1958 мм, височина – 1658 мм и междуосие – 2950 мм.

Най-интересното и необичайно при HiPhi Y са вратите, защото колата има седем от тях. Факт е, че превозното средство има четири задни врати: долните се отварят както обикновено, но горните се издигат в стил „крило на чайка“. Така, според китайците достъпът до вътрешността се улеснява, като това не пречи при паркиране в тесни пространства.

В салона на предния панел са монтирани три дисплея – виртуален инструментален клъстер, мултимедиен тъчскрийн и отделен екран за пътника. Сред опциите ще бъде автопилот, но все още не е ясно от какво ниво ще е той.

Китайският електрически автомобил HiPhi Y ще се предлага в две версии. Базовата версия ще има двигател с мощност 336 конски сили и батерия с капацитет 76,6 kWh и ще може да изминава 560 км без презареждане. Върховата модификация ще бъде оборудвана с два електрически двигателя, които ще разполагат със системна мощност 504 к.с. и батерия с капацитет 115 kWh, а пробегът му ще е 810 км. Бързото зареждане до 80% ще отнема само 10 минути.

Previous post Rolls-Royce пенсионира най-успешния си кабриолет Dawn
Next post VW представя изключително специален Golf в края на май