Емблематичната Honda S2000 получи модерна версия

Honda S2000 се произвежда от 1999 до 2009 г. Спортният автомобил с отворен покрив придоби огромна популярност благодарение на прецизното си управление и мощния си атмосферен двигател.

Сега, на ход е проект, на име Honda S2000R, който отдава почит към този оригинален спортен автомобил. Тунинг специалистите показват как би изглеждала наточената версия Type R, която така и не влезе в производство.

Външно тунинг проектът се различава от стандартния автомобил с нов аеродинамичен бодикит и джанти от Honda Civic Type R. Още една от съществените разлики е, че отзад е монтиран голям спойлер.

Стандартният двигател F20 обаче е заменен от двулитров двигател K20 с турбокомпресор от Civic Type R EP3. Агрегатът е дооборудван с нов всмукателен колектор от Evasive, подобрена изпускателна система, изпускателен колектор от въглеродни влакна Mugen и система за управление MoTec M140. В резултат на това мощността става 306 к.с.

Но това не е всичко, за тези, които мислят, че тази мощност не е достатъчна за автомобила, от Evasive Motorsports предлагат пакет от подобрения, които увеличават мощността до 600 к.с. – естествено срещу допълнително заплащане.

Заедно с двигателя работи оригиналната шестстепенна механична скоростна кутия от S2000. Модернизиран диференциал с повишено триене помага на трансмисията да се справи с висока мощност.

В интериора са монтирани две спортни седалки, а оригиналното табло е сменено с дигитално. Мераклиите могат да закупят напълно готова Honda S2000R или да предоставят свое собствено превозно средство за надстройки. Цената на проекта ще бъде обявена по-късно.