Ето го най-мощния и най-скъп кросоувър на Great Wall

Новият Wey Lanshan дебютира на автомобилното изложение в Гуанджоу. Големият кросоувър ще бъде флагманът на премиум подразделението на концерна Great Wall и ще струва приблизително 350-400 хиляди юана (50 000-57 500 американски долара). Това съобщава сайтът Autohome.

Кросоувърът Wey Lanshan ще бъде пуснат в продажба на китайския пазар през първата половина на 2023 г. Освен това автомобилът трябва да се появи в Европа, тъй като по-младите модели на Wey вече се продават в редица страни от ЕС и дори преминаха европейските краш тестове.

Wey Lanshan, моделна година 2023 е пълноразмерен кросоувър със сдържан дизайн. Има висока линия на прозорците и „двуетажни“ LED фарове.

Интериорът на Wey Lanshan не беше показан, знае се само, че моделът ще бъде шестместен. Очаква се флагманът на Great Wall да бъде оборудван с много екстри в салона. Той ще получи голям дисплей на предния панел, отделен климатроник за задните пасажери, електрическо задвижване и вентилация на седалките, както и набор от системи за сигурност.

Китайският кросоувър е оборудван с хибриден силов тракт: 1,5-литров бензинов четирицилиндров турбо мотор и два електродвигателя развиват системна мощност от 517 к.с. Ускорението до 100 км/ч отнема 4.9 секунди, а средният разход на гориво е 6.7 л/100 км. Пълен резервоар е достатъчен за пробег от 1200 км.