Ето го първото електрическо комби на Audi – A6 e-tron Avant

Audi A6 e-tron Avant ще бъде първото изцяло електрическо комби на марката. Новият продукт ще се предлага в няколко версии, включително в наточени модификации S и RS.

Сега, Audi пусна новото си електрическо комби, A6 Avant e-tron, за тестване по обществените пътища и колата бе засечена от фото шпиони. Новият продукт ще получи модифициран дизайн и модерни технологии. Това съобщи сайтът Motor1.

Производствената версия на Audi A6 Avant e-tron ще бъде подобна в много отношения на концептуалния автомобил със същото име. По-специално, електрическото комби ще получи затворена радиаторна решетка и отделна оптика.

Най-вероятно тестовият прототип, който е покрит с камуфлаж, е на наточената версия на електрическия автомобил. За това подсказват червените спирачни апарати и спортните гуми Pirelli P Zero.

Освен червените спирачни апарати и другите спортни акценти, отзад е монтиран малък дифузьор. В допълнение, комбито разполага аеродинамични джанти и с ниско окачване.

Очаква се Audi A6 Avant e-tron да бъде базиран на платформата PPE, която задвижва и електрическия кросоувър Q6 e-tron. Първото електрическо комби на марката ще бъде оборудвано с два електрически мотора със системна мощност до приблизително 470 к.с. и система за задвижване на всички колела.

Интериорът на новия продукт обаче остава загадка. Audi A6 Avant e-tron ще дебютира през 2024 година. По-рано стана ясно, че линията Audi e-tron GT е попълнена с необичайна версия RS Ice Race Edition