Ето как по-бързо да продадем кола „втора употреба“

Дори употребявана кола в не идеално състояние може да се продаде по-бързо и на по-добра цена, без да се стига до крайности, като превъртане на километраж, прикриване на повреди и т.н. Какво да направим по колата за да вдигнем цената ѝ? Ето няколко съвета лесни за изпълнение съвети от търговци на употребявани автомобили.

Скъпо допълнително оборудване

Цената на автомобила може да бъде увеличена, ако се оборудва допълнително с екстри, като мултимедия, субуфер, лебедка (в случай, че е всъдеход), АГУ и др. Но купувачите могат да откажат такава машина, като се съмняват в качеството на инсталацията. Следователно оборудването трябва да се продава отделно, а цената на машината трябва да бъде посочена без допълнителните екстри. Но в обявата трябва да се посочи, например „кутия за багаж на покрива, заедно с колата“.

Обслужване

Повечето купувачи са по-склонни да вземат напълно обслужен автомобил, в който току-що са сменени повечето консумативи. Новият собственик е готов да надплати за колата, но да не се занимава с ходене до автосервиз.

Каросерия

Малко вероятно е кола с драскотини да привлече много клиенти. Да, и не е толкова трудно да се премахнат дефектите по боята преди продажба, а ефектът ще бъде забележим. Освен това, ако потенциалният купувач не намери от какво да се оплаче, тогава той няма да може да се пазари. В повечето случаи качествено пастиране и частични бояджийски ремонти вършат работа.

Фарове и джанти

Колата трябва да има не само атрактивна каросерия, но и „лъснати“ фарове и ефектни джанти. Фаровете трябва да се полират и да се сменят всички изгорели крушки. Драскотините трябва да бъдат отстранени от джантите, капачките трябва да са на място преди продажбата. Ефектните джанти правят много голямо впечатление на купувачите.

Салон

Колата трябва да изглежда добре и отвътре. Всички боклуци и ненужни неща трябва да бъдат премахнати от кабината. Можете да почистите без химическо чистене, но трябва да подредите поне минимално – да почистите вътрешността с прахосмукачка и да избършете повърхностите от прах. Също така премахнете мръсотията под педалите и стелките. Силиконов спрей ще актуализира много добре интериора.

Моторно отделение

Не мийте двигателя – по-добре е просто да го избършете с парцал. Пълното измиване на двигателя може да покаже на купувачите, че се продавачът се опитва да прикрие петна от масло или антифриз, така че е най-добре да направите повърхностно почистване.

Снимка

В обявата е необходимо да прикачите колкото се може повече информативни снимки отвън – в профил, анфас, от всички страни, а отвътре – да се вижда състоянието на седалките, волана и общия изглед на купето. Снимки на чиста, подредена кола ще привлекат купувачи.