Ето как ще изглежда новата Skoda Octavia Combi

Skoda планира да разработи и пусне на пазара новата Skoda Octavia Combi през 2026 година. Още сега обаче дизайнерите на чешкото издание Auto.cz ни показват в изображения как ще изглежда тази новост.

В много страни по света през последните години интересът към седани, хечбеци и комбита значително намаля. Все повече купувачи предпочитат да купуват кросоувъри . Но в Европа, както и преди, комбитата си остават популярни. Затова компанията Skoda ще продължи да ги произвежда.

Skoda Octavia Combi е едно от най-популярните комбита на европейския пазар. През 2026 година се очаква да се появи новото поколение на този модел. Тази новост ще има, както и преди, двигатели с вътрешно горене, но ще получи и версия с електрически силов тракт.

Досега много малко се знае за дизайна на новата Octavia Combi. Ясно е, че колата ще получи елементи от новия дизайнерски стил на Skoda, който се нарича Modern Solid. Тази кола ще има просторен салон и голям багажник (около 600 литра) и според чехите ще изглежда така.

В рендеринг изображението на новото поколение Octavia Combi забелязваме и елементи от дизайна на концепта Skoda Vision 7S. Ще напомним, че Skoda ще създаде електрически кросоувър на базата на концепта Vision 7S. Той също ще бъде пуснат в продажба през 2026 г.

Все още не е известно каква ще бъде електрическата система в новата Octavia Combi . Тези технологии ще бъдат споделени от концерна Volkswagen, който в момента притежава чешкия автомобилен гигант.