Ето как ще изглежда серийният Suzuki Swift

Третото поколение на Suzuki Swift дебютира преди близо седем години, след като беше представено в края на 2016 г. Съдейки по това, че повечето автомобилни производители не чакат дори толкова, не е изненада, че хечбекът вече е на път да премине към следващото поколение на модела.

Преди това да се случи, обаче, днес бе представен концептуален автомобил преди официалния му дебют, насрочен за края на месеца на изложението Japan Mobility Show, което ще се проведе в изложбения център Big Sight в Токио.

Въпреки, че от Suzuki твърдят, че това е концептуален автомобил, то можем да очакваме, че той е изключително близък до серийния модел. Промените са минимални, макар да се забелязват още на пръв поглед. Като начало дръжките на задните врати вече не са монтирани високо до С-колоната, а са преместени на обичайното си място.

В профила се вижда фиксирано стъкло на задните врати, каквото досега не е имало, а новата изпъкнала характерна линия се простира от предната до задната част. Забелязваме и емблема „Hybrid“ в предния калник заедно с камера, монтирана в долната част на страничните огледала.

Предната част изглежда по-скоро като фейслифт, отколкото като автомобил от следващо поколение. Тя има малка радиаторна решетка с монтиран отгоре сензор и камера под него. Тази нова радиаторна решетка вече не съдържа емблемата на Suzuki, тъй като корпоративното лого вече се намира на бронята. Видимо по-късият преден капак изглежда по-закръглен отпреди, ако се съди по очертанията му, докато фаровете са минимално преоформени.