Ето 5 неща, които не трябва да оставяме в колата през зимата

Освен ако не сте от късметлиите, които живеят в Тропиците или в Африка, тогава знаете що е то зима и какви неприятни студове могат да ви настигнат.

Хората, които шофират, знаят, че си има течности за летния и течности за студения сезон. Но може би от време на време забравят някои неща в купето или в багажника на колата, които със сигурност не трябва да са там, когато температурата падне под нулата, пише mila.bg.

Технологии

Ако искате животът на телефона, таблета или лаптопа да продължи повече, никога не ги излагайте на температура под нулата и над 35 градуса.

Литиево-йонните батерии, които се използват в новите технологии, могат да бъдат повредени перманентно, ако „настинат“.

Освен ако нямате излишни пари за харчене, не оставяйте джаджите си в колата.

Консерви

Ясно е, че продуктите в тях се славят с дълъг живот, но това не означава, че и те обичат студа. Алуминият, от който са направени консервите, запазва здравината си само ако се съхранява в помещения над 10 градуса. Затова не дръжте зимнината в багажника.

Газирани напитки

Ако сте оставили, без да искате, шише с кока-кола или фанта в колата през зимата, трябва да сте наясно, че студът и въглеродът в тези напитки не се обичат особено и от техния сблъсък може да се получи доста голяма експлозия, която да направи купето ви прекалено мръсно и лепкаво.

Лекарства

Препоръчително е повечето медикаменти да се съхраняват на температура между 14 и 30 градуса. Всичко, което е под или над тези стойности, променя ефикасността им. Затова ако имате аспирин в жабката, по-добре го извадете оттам, ако искате следващия път, когато ви боли глава, да ви мине.

Дървени неща

Понякога се случва по средата на зимата да се наложи да местим мебели или да сменяме апартамента, в който живеем. Трябва да знаете обаче, че дървото не е голям любител на студовете за дълго време.

Сухата среда на колата в комбинация с ледените температури навън, ще изсуши още повече материала и е твърде вероятно да го напука.