Запознайте се с малкия Land Cruiser на Toyota

Рендери на нов компактен всъдеход на Toyota се появиха в интернет. Моделът на рама ще се появи в края на 2024 година и ще бъде по-малкият брат на Toyota Land Cruiser 250. Това съобщава японският сайт BestCarWeb

Всъдеходът се позиционира като по-компактна и достъпна алтернатива на най-новия Toyota Land Cruiser 250, който замени Prado. По-рано японският автомобилен гигант обяви разширяването на линията Land Cruiser.

На рендерите дизайнът на автомобила е направен точно в духа на този модел. Има тромав двуобемен профил, разширени арки на колелата, висок капак и масивни брони. Светодиодните фарове са изпълнени в ретро стил, точно като на новата Toyota Land Cruiser.

По предварителни данни новият всъдеход на Toyota ще бъде дълъг 4.4 м с междуосие 2.6 м. Въпреки компактните си размери, той ще бъде на рама – очаква се да бъде изграден върху скъсена платформа на Toyota Fortuner.

Характеристиките на модела все още не са оповестени. Най-вероятно малкият всъдеход на Toyota ще се предлага в бензинови и хибридни версии със задвижване на всички колела, редуктор и блокажи на диференциала.