Запознайте се с най-луксозния и най-големия „джип“ на Renault

След постоянни тийзъри през последните три месеца, Renault най-после разкри новия Espace, който е по-къс от предшественика си, по-висок е от него, а също така е и много по-луксозен. Новият модел на практика ни представя удължена версия на представения през 2022 година Austral с леки козметични промени. Шестото поколение ще влезе в продажба съвсем скоро , а през 2024 година ще видим и завръщането на друг от минивановете – Scenic. Той също ще се „прероди“ като кросоувър, но ще разчита изцяло на електрическо задвижване.

Връщайки се отново към Espace, кросоувърът е с дължина от 4.72 метра или със 14 сантиметра по-дълъг от Austral, докато междуосието е 2.74 метра, около 7 сантиметра по-дълго от Austral. Обемът на багажника варира в зависимост от това дали сте избрали 5 или 7-местна конфигурация и започва от 159 литра при разгънати 7 седалки и достига до 1818 литра при сгънати всички седалки на задните редове.

По отношение на дизайна, разликите, които можете да откриете с Austral са минимални, като повечето от тях се дължат на удължаването на панелите. Предлагат се различни нива на оборудване, като най-високото получава различни брони, по-големи джанти и някои по-специални цветове. Новият Espace може да се похвали и с огромния си панорамен таван с размери от 1.33 на 0.84 метра.

В интериора също няма много промени в сравнение с Austral. Конфигурацията е позната с 12.3-инчов хоризонтален дисплей пред водача и вертикален дисплей с размер от 12 инча в средната част. Налични са места за съхранение с общ обем от 39 литра на различни места в интериора.

По отношение на задвижването се предлага 1.3-литров бензинов двигател с два електромотора и системна мощност от 199 конски сили. Този двигател обещава ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 8.8 секунди и максимална скорост от 175км/ч. Задвижването е само предно, а система 4Control предлага завиване и на задните гуми. За момента не е ясно дали новият Espace ще се предлага с други двигатели, но вероятно ще видим идентични с Austral варианти, което означава още два бензинови двигателя и нито един дизелов.

Previous post Koenigsegg Regera има опции за 1,2 милиона долара
Next post Jeep излезе със специални серии на Compass и Renegade