Запознайте се с най-луксозното Bentley, правено някога

Bentley Bentayga (EWB) Mulliner официално е новият флагмански модел на британската марка, който според базирания в Крю автомобилен производител разполага с повече пространство в купето от всеки друг подобен конкурент в областта на лукса и с подобрения по поръчка. Базиран на бестселъра на марката – Bentayga – този нов вариант преминава през ръцете на майсторите в Mulliner и резултатът е автомобил, който прилича на художествена галерия на колела.

Задвижван от същия 4,0-литров двигател с два турбокомпресора, който е под капака на стандартния модел и генерира 542 конски сили, Bentaya EWB Mulliner се предлага в конфигурация 4+1 или 4 места и стандартно разполага със спецификацията Airline Seat на марката, която Bentley описва като най-модерната автомобилна система за седене в света, включваща 12 електромотора и 22-степенно регулиране.

Отличителните за модификацията са кожената тапицерия Mulliner Harmony Diamond Quilt, коятоприсъства на седалките и панелите на вратите. Заедно със стелки Mulliner с дълбок косъм, изработени от 100 процента вълна, облицовка на интериора от дърво Grand Black, както и 3D покритие на централната конзола и логото Mulliner, бродирано на всяка седалка. Освен това в салона се използва кожа Olive Tan, която преминава през процес на боядисване с помощта на органичен продукт останал от производството на зехтин.

Отвън промените по купето включват ексклузивни 22-цолови джанти, които стандартно се предлагат със самонивелиращи се капачки. Присъстват и характерната за Mulliner предна решетка „Double Diamond“ и хромирана долна решетка, допълнени от специфичните отвори на калниците и двуцветните капачки на огледалата, завършени в Satin Silver и цвета на купет. Цените на топ модификацията все още на се обявени, но вероятно те ще надхвърлят 400 хиляди евро.