Запознайте се с най-новия седан на Peugeot

Наскоро от Peugeot загатнаха за появата на нов модел с номенклатурата 408, който ще бъде представен скоро в Европа. Той ще бъде странна кръстоска между фастбек, SUV и комби, подобно на Citroen C5 X. Интересното е, че по-рано днес от френската компания представиха модел, който също носи означението 408, но в Китай. Ако и вие като нас се объркахте леко, то просто Peugeot предлага два модела с еднакво означение, но под различна форма на различните пазари.

Преди часове бе показано китайското 408, което получи освежителен фейслифт с нова визия. Старото „лице“ на компактния седан бе заменено от голяма решетка с тънки фарове с вертикални дневни светлини. Подобна форма видяхме и при новото 308, заедно с новата емблема на компанията.

Задницата прилича изключително много на тази на 508 с тънки светлини, свързани с черна пластмаса и три отделни елемента за стоповете и мигачите. Дизайнерите също така са преместили и мястото за регистрационния номер, като той се намира върху бронята.

В интериора откриваме новия iCockpit на Peugeot с добре познатия ни дизайн с малък волан и 10-инчов дисплей на навигационната система. Той работи съвместно с 12-инчов пред водача с възможност за различни графики.

Под капака работи 1.6-литров бензинов двигател с мощност от 170 конски сили и максимален въртящ момент от 250 нютон метра. Те се предават към предните колела посредством автоматична трансмисия с шест предавки.