Запознайте се с новата Opel Corsa Electric

Германският автомобилен производител представи на света обновения компактен електрически автомобил Opel Corsa Electric, като това стана на Международното автомобилно изложение в Мюнхен. Дизайнерите на Opel значително обновяват външния вид на компактния хечбек. Всички нови автомобили получават ярка лъскава черна решетка, както и нови Intelli-Lux LED фарове.

Обновеният Opel Corsa Electric се захранва от батерия с капацитет 50 или 54 kWh. На купувачите се предлага избор от два електрически мотора с мощност 134 или 154 к.с. По-малко мощният вариант съответно се предлага само с по-малка батерия и може да измине до 357 км без презареждане. Версията със 154 конски сили има пробег с едно зареждане 406 км.

В Мюнхен компанията Opel представи Corsa Electric и разкри характеристиките на обновената Corsa с двигатели с вътрешно горене. Германците споделиха, че моделът ще се продава с бензинов двигател с мощност 74 или 99 к.с. Освен това Opel ще предлага и автомобили с хибриден силов тракт, състоящ се от 1.2-литров двигател и спомагателен стартер-генератор.

Интересно е, че по-рано електрическият автомобил се наричаше Corsa-e , но с актуализацията от маркетинг отдела на марката са решили да разширят надписа до Corsa Electric. Цените в Европа за обновената електрическа кола започват от 38 000 евро за версията със 134 конски сили. Доплащането за по-мощна модификация ще бъде почти 7 500 евро.