Запознайте се с новото Mitsubishi ASX, идентичен е с Captur

Mitsubishi представи новото поколение на компактния си кросоувър Mitsubishi ASX, който вероятно ви е изключително познат. Ако не откривате прилики с някои друг актуален модел, то ще ви подскажем, че става въпрос за Renault и по-конкретно последното поколение на Captur.Двете коли на практика са еднакви, предлагат еднакво задвижване и технологии, но с различни емблеми.

В предната част емблемата на Renault буквално е премахната, а на нейно място е поставена такава на Mitsubishi, докато в задната част виждаме камерата за обратно виждане на мястото на емблемата и малък надпис Mitsubishi.

Интериорът също е идентичен с голяма кръгла емблема върху волана в която също е поставено логото на японската марка. Базовият модел получава аналогов километраж, докато по-високите нива на оборудване могат да се похвалят със 7-инчов дисплей пред водача и 10.25-инчов в средната част на таблото.

Задвижването се осигурява от 1.0-литров трицилиндров мотор с 90 конски сили и 160 нютон метра при базовия модел, 1.3-литров „мек хибрид“ със 140 конски сили и 260 нютон метра, и двата с механична трансмисия или 1.3-литров „мек хибрид“ с мощност от 160 конски сили и 270 нютон метра.

Има и две хибридни версии, едната от които plug-in, които комбинират 1.6-литров мотор и електромотор, съответно със 141 конски сили и 160 конски сили. Версията, която се включва в контакта може да се похвали и с пробег на ток до 50 километра.