Запознайте се с Nissan Hyper Force – бъдещето на GT-R

Nissan също даде силно начало на изложението в Япония, след като показа Hyper Force – електромобил с над 1300 конски сили и емблемата GT-R, която макар и силно пикселизирна се разпознава върху предната решетка. Според автомобилния производител тази концепция има за цел да привлече както любителите на състезанията, така и геймърите.

Въпреки че Nissan не предоставя много задълбочени подробности или спецификации за Hyper Force, той е ясен по отношение на няколко ключови точки. Той се възползва от „оптимален баланс на теглото“ и олекотена карбонова конструкция, включително джанти от въглеродни влакна. Препратка към GT-R са и режимите за шофиране – GT за Grand Touring и R за състезателен.

Hyper Force има и няколко характеристики, които го отличават от останалите концептуални модели, представени само на картинка. Това включва активна аеродинамика и „новоразработен плазмен задвижващ механизъм“, който потиска отделянето на въздух, за да сведе до минимум повдигането на вътрешните колела по време на завой.

Освен екстериорът, интериорът също е изключително футуристичен с адаптивен информационно-развлекателен дисплей. Той е разработен в партньорство с разработчика на Gran Turismo Polyphony Digital. В режим R Hyper Force осветява кабината с червена светлина, а панелите на арматурното табло се придвижват към водача, за да предоставят важни състезателни данни.

В режим GT много от тези панели избледняват на заден план, кабината става синя и много по-прост набор от дисплеи показват данните. Водачът все още има пълен достъп до управлението на климатика, аудиосистемата, окачването и настройките на колата.

Hyper Force може да се похвали с мощност 1000 киловата или около 1341 конски сили. Nissan споменава, че електрическият суперавтомобил може да се похвали с фирмената система e-4ORCE, което е маркетингов жаргон за задвижване на всички колела с помощта на предни и задни електромотори. Други спецификации все още не са обявени, макар на една от снимките head-up дисплеят показва 320 км/ч.

Previous post Mazda показа новата MX-5 с Ванкелов двигател
Next post Все по-близо! Skoda почти разкри новия Superb