Започнаха доставките на електрическия Polestar 3

Polestar отбеляза първите доставки на своя електрически SUV Polestar 3. След като се сблъска с някои първоначални предизвикателства, доставките официално започнаха. Първите щастливи клиенти получиха своите автомобили на специална церемония в Гьотеборг, Швеция.

Главният изпълнителен директор на Polestar изрази гордостта си от този важен етап, като подчерта приноса на Polestar 3 за позицията на компанията като глобален играч с убедителна гама от електрически автомобили.

Очаква се скоро доставките да се разширят до Германия и Норвегия. В други новини от Polestar компанията обяви нов вариант на задвижване за Polestar 3, наречен 3 Long Range Single Motor.Този вариант вече може да се поръча в Европа, като цената му започва от 79 890 евро в Германия. Производството на този вариант от начално ниво ще се осъществява в Китай и САЩ, като клиентите от Северна Америка и Австралия ще могат да поръчват по-късно тази година.

Единичният мотор на 3 Long Range разполага с батерия с капацитет 111 кВтч и единичен електромотор, монтиран отзад, с мощност 295 к.с.. Това означава време за ускорение от 0 до 100 километра в час от 7,8 секунди и впечатляващ пробег до 650 км.