Започна серийното производство на новия Москвич

По-рано днес бе дадено официалното начало на производството на новия Москвич. По време на церемонията бяха показани първите автомобили слезли от поточната линия от модела 3, а на церемонията присъстваха висшепоставени руски лица, включително кметът на Москва и министърът на промишлеността и търговията.

Кметът на Москва заяви, че това е историческо събитие и допълни: „След като Renault си тръгна, изглеждаше, че производството ще спре. Но тази стъпка беше нов стимул за възраждането на новото производство.

Москва днес пуска нови модели под старата марка „Москвич“ и това е историческо събитие. След няколко години съм сигурен, че ще започнем да произвеждаме автомобили на собствената си платформа. Освен това в гамата ще има електрически автомобил, а в областта на електрическия транспорт имаме голяма компетентност. Това е бъдещето по отношение на технологиите.“

Продажбите на Москвич 3 трябва да започнат през декември в Москва, а през следващата година и в цяла Русия. До края на годината от поточната линия трябва да слязат около 600 кросоувъра Москвич, а една трета от тях да получат електрическо задвижване.

Москвич 3 в бензиновата си версия ще разчита на 1.5-литров двигател със 150 конски сили и максимален въртящ момент от 210 нютон метра. Клиентите ще могат да избират между CVT трансмисия или механична трансмисия с шест предавки. Електрическата версия ще се задвижва от мотор с 68 конски сили и е може да изминава до 410 километра с едно зареждане.