Заснеха световния шампион във Формула 1 с превишена скорост във Франция

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен е заснет да превишава скоростта на магистрала А8 във Франция, но не от полицейска камера. Автор на клипчето е приятелят на Макс Марк Кокс, който снима как пилотът от Формула 1 кара с 124 км/ч при разрешени 90 км/ч във въпросния участък, а действието се развива на борда на модела на Астън Мартин, създаден от Ейдриън Нюи – Valkyrie.

„Автогол на Макс Верстапен – коментира вестник La Gazzetta dello Sport. – Разбира се, това не е кой знае какво нарушение, но не изглежда добре, като се има предвид, че пилотите от Формула 1 са посланици на ФИА и кампаниите за безопасност на пътя, осъществявани от федерацията.”

Изданието допълва, че Макс е карал с една ръка на волана, докато с другата е „ровил” в менюто на дисплея на централната конзола на автомобила.

Точно преди този инцидент да стане известен, Макс обясни пред нидерландският вестник De Telegraaf, че няма нужда от аларма, за да не изпадне в твърде сериозно самодоволство.

„Печелил съм и в картинга, където и най-малката грешка е много важна – обясни Верстапен. – Тогава обаче понякога имах нужда от ритника в задника, иначе не можех да се разсъня напълно за тренировките. Но с годините се научих да се справям с това.”