Звездите от Холивуд и любимите им марки автомобили

От суперавтомобили до бюджетни класики – филмовите звезди, които всички познаваме, често се оказват неочакваните рекламни лица на определени автомобили. „Марица“ събра любимите возила на някои от най-големите имена в Холивуд.

Том Круз – Bugatti Veyron (цена 1,7 млн. долара)

Един от най-популярните актьори на планетата е фен на бързите коли и мотоциклети. Състоянието на звездата на „Мисия невъзможна“ се оценява на 570 млн. долара, така че той може да си позволи всичко. А най-ценната придобивка в гаража му е Bugatti Veyron за 1,7 млн. долара.

Клинт Ийстууд – GMC Typhoon (30 000 долара)

Въпреки успешната си кариера и сериозна банкова сметка, легендарният актьор, режисьор, продуцент и музикант предпочита по-скромни превозни средства. Всекидневно Ийстуд се вози на GMC Typhoon за 30 000 долара, което не е типично за милионер. Вероятно, това се дължи и на сериозната му възраст – 88 години.

Джейсън Момоа – Cadillac (16 070 долара)

Американският актьор участва в редица успешни проекти през последните години, което го изстреля на върха. Ролите му в „Аквамен“ и поредицата от филми по комикса, донесоха милиони на Момоа, които той инвестира в колекция от ретроавтомобили. Затова и често може да бъде видян зад волана на розов Cadillac, който самият той нарича „Бернадет“. Другите две машини, които често използва, са Land Rover Defender Series 3 и мотоциклет Harley Davidson.

Леонардо ди Каприо – Fisker Karma Hybrid (135 000 долара)

Леонардо ди Каприо със сигурност е сред най-добрите актьори на нашата ера, но освен това е и яростен защитник на околната среда. Това е причината да залага на автомобили с ниски вредни емисии, като притежава Tesla Roadster и Fisker Karma Hybrid. Любопитното е, че салоните на двете коли също са от екологични материали.

Робърт Редфорд – Porsche 904 GTS от 1964 г. (1,6 млн. долара)

Въпреки че вече е на 82 години, актьорът продължава да води активен начин на живот и е пример за младите във филмовата индустрия. Редфорд обича колите и е горд собственик на Porsche 904 GTS от 1964 г. Това е класическа спортна кола, която, освен всичко друго, е и отлична инвестиция, тъй като цената <210> ще продължава да расте.

Лейди Гага – Audi R8 (165 000 долара)

Ексцентричната и много талантлива певица трудно може да бъде свързана със спортна кола. Любопитното е, че доскоро Лейди Гага предпочиташе да бъде возена от шофьор в някоя от луксозните си машини – тя притежава Lincoln Continental или Rolls Royce Phantom. Явно хората наистина се променят и напоследък певицата често може да бъде видяна сама да управлява своето Audi R8.

Ричард Гиър – Audi RS6 (60 000 долара)

Актьорът, продуцент и защитник на човешките права, който е натрупал над 100 млн. долара в кариерата си, е сред любителите на луксозни автомобили. В гаража му има няколко коли, като последната е Audi RS6, за което похарчи 60 000 долара.

Том Ханкс – Scion XB (18 675 долара)

Том Ханкс може да е спечелил над 350 млн. долара от участието си в различни филми, но определено не афишира богатството си, като това се отнася и за автомобилите му. Носителят на „Оскар“ го дава скромно и в момента кара Scion XB, който струва по-малко от 19 000 долара като чисто нов.

Previous post Шофьори посочиха 5-те най-ненужни автомобилни функции
Next post Skoda се изтегля от Китай, уплаши се от голямата конкуренция