Идват големите пътувания: Съвети за дълъг път с кола

Пролетта е вече тук, а лятото чука на нашата врата. Двата сезона провокират към приключения и пътешествия, с които да създадем незабравими спомени. Ако сте решили да пътувате с кола до някоя по-далечна дестинация, трябва да бъдете максимално подготвени за това – да помислите за всеки детайл от почивката си, започвайки от самото пътуване. От вас зависи да направите така, че дългият път с кола да бъде приятно преживяване. Само следвайте тези няколко прости, но практични съвета…

Инспекцията на колата е задължителна

Удоволствието от дългия път може лесно да се провали заради факта, че сме били небрежни и колата ни е оставила на средата на пътя. Задължително няколко дни преди да потеглите на път проверете следните неща:

· Проверка на антифриза

· Проверка на налягането на гумите

· Проверка на течност за чистачки ­+ набавяне на 1 бр. резервна течност в багажника

· Проверка на валидни застраховки на колата, технически преглед и винетка

Помислете за забавлението по време на път

Дългият път може да е уморителен. Затова е важно да поддържаме настроението на нас и нашите спътници. Игрите с думи са страхотна идея за развлечение във возилото, защото изискват единствено и само въображение. Всеки от нас е играл поне веднъж в живота си такава игра. Най-хубавото е, че за тях няма нужда от точни правила. Експериментирайте и сложете параметрите, които ви се виждат най-логични. Друга забавна игра е “Шест градуса на раздяла“. В нея единият играч казва заглавието на случаен филм, а останалите трябва да свържат актьор в поредица от други филми, докато не се върнат към първоначалния. За любознателните пътници бихме предложили да се абонират за приложение, което дава достъп до аудиокниги. Този формат е добър метод да запазите концентрация по време на път. Да не забравяме и музиката. Подгответе, предварително свален плейлист, който ще бъде наличен за вас дори в зони, където интернет обхватът е слаб… Музиката е важна част от хубавото прекарване.

Премахнете цигарения дим

Когато пътувате с вашето семейство или приятели е важно да мислите за техния комфорт и по отношение на качеството на въздуха в купето. Пушенето на цигари в колата е един от основните замърсители. Добрата новина за пушачите е, че вече има бездимни алтернативи на пазара като устройствата за нагряване на тютюн, с които се премахва проблемът с миризмата на цигари. Едно от тях, предлагани на родния пазар, е lil SOLID 2.0. Южнокорейското устройство е удобна и бюджетна бездимна алтернатива, предназначена за всички пълнолетни пушачи, които търсят по-щадящи алтернативи в сравнение с продължителното пушене.

Преминаването към бездимни алтернативи подобрява качеството на въздуха във всички затворени помещения, както и в колата, защото при употребата на бездимните устройства не се отделя цигарен дим, а аерозол, който не оказва негативно влияние върху качеството на въздуха. А и най-важното за колата ви: миризмата му не се впива в различните тъкани в купето, както цигареният дим.

Помислете за храната

Както автомобилът не трябва да остава без гориво, така и тялото ви не бива да остава без храна и вода. Предварително помислете за това какво ще ядете по време на дългото пътуване. Забравете за нездравословните продукти като вафли, чипсове, защото те няма да ви дадат нужната енергия. Хранете се по малко, но често. Ако е необходимо, предварително набележете крайпътни заведения, в които може да спрете за питателен обяд, например. Вземете плодове и вода в големи количества за освежаване по време на пътя.

Лек път и безаварийно шофиране!