Изкуствен интелект замества продавачите на коли

Volkswagen се съюзи с Amazon и представи нова функционалност на своя персонален асистент Alexa, който вече ще може да отговаря на въпроси на купувачи по време на тест драйв на германските автомобили. Функцията ще бъде налична от тази есен и към момента ще бъде изпробвана само в определени представителства в САЩ.

“В стремежа си да принесем електромобилите и електромобилността към всички, трябва да намерим нови и вълнуващи начини да разговаряме с нашите клиенти, ” каза Андрю Савас, главен директор по продажбите и маркетинга на Volkswagen Group в САЩ. “Това сътрудничество с Amazon прави точно това. Бъдещите собственици на Volkswagen могат да тестват всички наши ID.4, които могат да предложат помощ с гласова услуга, която вече познават. ”

Ако потенциален купувач има въпрос относно наличните седалки с масаж, например, Alexa ще отговори, като каже “ Функцията за масаж на седалките е налична на предните седалки на ID.4 Pro S . Ако искате да го опитате, просто попитайте, ‘ Alexa, как да включа функцията за масаж?’” Асистента също е в състояние да отговори на въпроси относно батерията, зареждането, свързването към инфотеймънт система, разходът, поддръжката и други.