Изненада! Това е новият Brabus, но не Mercedes

Когато разберем, че тунинг компанията Brabus е показала нов проект, то обикновено знаем, че той е на базата на някой от последните модели на Mercedes или в редки случаи Smart. Сега, обаче, студиото изненада всички и показа интересен тунинг пакет за Porsche и то за електрическия модел Taycan. Най-мощната Turbo S версия се възползва от стилистични промени, които не засягат мощността.

Спортната визия на четиривратата електричка е допълнена от карбонови елементи като добавката на предната броня, нови въздуховоди, както и допълнителни елементи по предницата. Праговете също са получили карбонови добавки, а в задната част откриваме карбонов дифузьор и малък лип спойлер над стоповете. Емблемите на Brabus са заменили тези на Porsche, а джанти в размер от 22 цола заменят оригиналните колела.

Задвижването остава непроменено и разчита на електромотори с максимална мощност от 761 конски сили и максимален въртящ момент от 1050 нютон метра. Окачването е получило допълнителен модул, който позволява понижаването му с 20мм.

Дори отвън промените да не са толкова крещящи, не можем да кажем същото за тези в интериора. Там специалистите са заложили на черна кожа с ярко зелени акценти. Такива можем да открием по таблото, централната конзола, корите на вратите, седалките и дори стелките. Таванът е облечен в алкантара, а карбонови и алуминиеви акценти допълват смесицата на материали.