Изоставен Passat запали след 8 години стоене на едно място

Volkswagen Passat Variant (B4) от 1996 г. е семеен автомобил от среден клас и e един от най-популярните модели на за времето си. Освен това той е популярен и заради своята здравина, като доказателство за това е и видеото, публикувано в YouTuber-канала Flexiny, който се опита да рестартира екземпляр от модела, стоял неподвижно на едно място през последните 8 години.

Вижда се, че този Passat Variant е наистина в ужасна форма. Каросерията му е покрита с мръсотия и ръжда, като ясно си личат и ударите, които е понесла на много места. Комбито изглежда в безнадеждно състояние, но се оказва, че не е точно така..

Екипът на Flexiny е популярен с това, че връща към живот изоставени коли. Във видеото няма диалог, но е показана цялата механична работа, извършена за съживяване на колата, което е страхотно. 1,8-литровият четирицилиндров двигател под капака на Passat Variant B4 произвежда 89 к.с. и 135 Нм, като е съчетан с 4-степенна автоматична скоростна кутия. Това не е най-мощният двигател на пазара по времето си, но е напълно достатъчен за ежедневно придвижване до работното място и за по-дълги семейни пътувания.

Вече е известно, че бъдещето на Passat съвсем не е сигурно, тъй като Volkswagen спира популярния седан за Европа и Северна Америка. Следващото поколение ще се предлага само като комби на Стария континент, като то е разработено от Skoda и използва платформата MQB с по-чисти бензинови и дизелови двигатели, отговарящи на стандарта Евро-7.

Въпреки че седанът Passat Sedan вече официално не се предлага, Volkswagen има в гамата си лифтбека Arton, както и електрическия ID.7, който е с подобни размери. Неговият дебют за Европа ще се състои до края на годината.