И Ferrari се предаде: Пуска електромобил!

Ferrari не се уморява да обявява модели, които отварят напълно нови ниши за италианския автомобилен производител, в които марката не е била представена досега. След първия в историята кросоувър Ferrari Purosangue, компанията от Маранело подготвя и първия сериен електрически автомобил в историята си.

Но е твърде рано за феновете да се разстройват – компанията обещава да направи модела с батерии същият по отношение на усещанията при шофиране като колите с двигател с вътрешно горене.

В интервю за Top Gear новият главен изпълнителен директор на Ferrari Бенедето Виня потвърди, че марката ще има електрически автомобил през 2025 година. Топ мениджърът не предостави подробни данни за предстоящия нов продукт, но обеща, че моделът ще бъде „уникално, истинско Ferrari“, което „запазва духа на марката“.

И в същото време ще демонстрира как компанията съчетава своите корпоративни традиции с авангардните технически иновации. По-рано стана известно, че компанията работи върху създаването на суперавтомобил с четири независими електрически мотора – по един за всяко колело.

Такава схема ще позволи непрекъснато да се регулира въртящия момент и, ако е необходимо, да се активира системата за възстановяване на кинетичната енергия. Ferrari също така обеща, че неизбежното увеличение на масата няма да повлияе по никакъв начин на динамичните характеристики на електромобила.