И Rolls-Royce напълно спира производството на нови бензинки

Rolls-Royce планира да се откаже от производството на бензинови автомобили след 2030 година. За да е в крак с модата, компанията ще произвежда само електрически автомобили. Това съобщава сайтът AutoCar.

Rolls-Royce все още не е започнала да доставя първия си електрически автомобил Spectre на клиентите. Въпреки това марката е твърдо решена да се съсредоточи само върху пускането само на електрически модели.

„До края на 2030 г. няма да има повече V12 “, казва изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос. Той отбелязва още, че автомобилите от сегашното поколение ще запазят бензиновия V12 двигател, който ще продължи да се модернизира и да става по-екологичен до самия си край.

Rolls-Royce ще инвестира сериозно в подобряването на своя бензинов двигател, за да отговаря на всички необходими екологични разпоредби. Той ще дебютира на актуализираните модели Ghost, Cullinan и Phantom.

Също така изпълнителният директор на Rolls-Royce отбеляза, че марката няма да произвежда хибридни автомобили. Компанията ще пропусне тази междинна стъпка и ще премине направо към напълно електрически автомобили.