Казваме сбогом на Audi TT след 25 години на пазара

След 25 години на пазара, Audi се сбогува с най-малкото си купе – TT. Спортният модел, който бе представен през 1995 година и направи пазарния си дебют през 1998 година ще спре да се продава в САЩ и Великобритания още през тази година. За целта от компанията заявиха, че 2023 ще е последната година на TT в Америка, докато британците получават специална версия Final Edition.

Не е ясно какво ще се случи с TT в Европа, където моделът все още се предлага официално от представителствата на Audi, но се предполага, че тук той също няма да се задържи много дълго време. Вероятно в близко бъдеще ще видим негов наследник, като е силно вероятно това да бъде електромобил. Финалната версия се отличава с черни екстериорни акценти, контрастиращи с червения цвят както и 20-цолови джанти.

Колата пристига с високо ниво на оборудване, като алкантара и кожа за интериора, волан с червен шев и маркер на 12 часа, заедно с други червени акценти. Специалната модификация може да бъде поръчана за всички варианти на TT, включително и TTS, но без най-мощния TT RS.