Какви коли ще видим на премиум-ралито София – Свети Влас

На 22-ри юни ще се проведе стартът на Премиум Рали София – Свети Влас 2022. След 12:30ч. пред Хотел “Маринела”, гр. София ще могат да бъдат видяни доста интересни суперавтомобили, като Mercedes AMG GT R, Porsche 911 GT3 RS и Cayman GT4, BMW M8 Competition и M5 F90 доработен до 800к.с., Ferrari 488 GTB и много други. Участниците ще преминат през брифинг за правилата и маршрута на Ралито. Към участниците ще се присъедини и една българска звезда от екрана – по-специално един от най-култовите образи в “Под Прикритие”.

Талисманът на тазгодишното издание е Ferrari Roma, предоставен от Eurolink – официалният автомобилен партньор на Ралито. Grand Tourer-ът разполага с 3.9 литров, 90 градусов V8 двигател, който развива 612 к.с. и 761 Нм въртящ момент. Това позволява на автомобила да вземе спринта от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, като ускорението продължава докато стигне максимална скорост от 320 км/ч.

През 2020 година, автомобилът печели наградата Red dot за вдъхновяващ автомобилен дизайн, а според журито на автомобилните награди Esquire, автомобилът е достоен за музей, като само една обиколка около него доказва, че дизайна ще възхищава десетилетия наред.

Към участниците тази година ще се включи и организаторът на RhinoRun Rally, формат подобен на Премиум Рали, който се провежда в Турция. След старта, автомобилите ще се насочат към първото спортно изпитание, а именно драг надпревари. Участниците ще могат да премерят не само конски сили, но и шофьорски умения. Там ще видим един от автомобилите, част от тазгодишното Рали – Lotus Exige V6 Cup R.

Малкият спортист може да разполага “само” с 360 конски сили, но има тегло от 1040кг, което му позволява да развие от 0 до 100км/ч за 3.7 секунди. Дизайнът и брандирането на участващите коли е осъществено от екипа на BatChavo Inside, които са отговорни и за бутиковия интериор на част от автомобилните екзотики.

След първата дисциплина, участниците ще се отправят към Свиленград, където ще приключи първият ден от Ралито. На 23-ти юни всички ще отпътуват към Истанбул, където ги очакват два дни, изпълнени с много адреналин. Очаквайте информация относно всички автомобили, взели участие в Ралито, резултатите от пистата на Формула 1 в Истанбул и Финала на Марина “Диневи”, Свети Влас.