Какви ще бъдат цветовете на новите автомобили през 2023?

Цветовете на автомобилите са нещо много субективно и не са от най-важните характеристики при избора на кола, но в никакъв случай не са за подценяване. Поради това специалисти на много високо ниво разработват безброй варианти на бои, както при първото пускане на даден модел, така и след това при фейслифта. Подчинени на модата и тенденциите ще се изненадате какви ще бъдат звездните цветове на 2023 г., информира Motor.

Според информацията цветовете, които по никакъв начин не сте си представяли за определени модели, вече стават все по-популярни. Компанията BASF е един от големите „играчи“ относно цветовете в автомобилната индустрия и вече обяви какви ще бъдат тези, които ще доминират през 2023 г.

В Европа фокусът е върху високата цветност с нови пигменти, създаващи по-интензивни тонове, заемащи централно място с различни нюанси на зелено, синьо, жълто и такива предложения ще царуват в каталозите за 2023-а.

В Германия, например, най-продаваните цветове през все още незавършилата 2022 г. са бяло, черно, сиво или сребристо, като третият и четвъртият са тези, които са върху най-много автомобили. В Испания бялото е ясно доминиращо, следвано от черно, сиво, синьо и червено.

Специалните цветове бавно се увеличават. По-забележителните и цветни тонове, като характерното зелено на Opel Mokka, или новото ярко лилаво на BMW Serie 2 coupe, не завладяват публиката, нито пък оранжевото или жълтото в техните различни нюанси.

Дори лъскавото или метално покритие не „заслепява“, така че тези цветове, които бяха рядкост преди десетилетие, все още са такива. Всъщност тези цветове, от които има най-голяма полза, когато става въпрос за препродажба на кола, са именно черно, бяло, сиво или сребристо.

Цветовете не зависят от електронни компоненти или микрочипове и производителите имат свобода да създават широки палитри с различни покрития. Най-ексклузивните със специални гами са тези, които предпочитат да се отличават повече и, разбира се, почти без да се интересуват от по-високата си цена.

Previous post Мразен от шофьорите сензор спасява двигателя от основен ремонт
Next post Турция ще прави електромобили със Саудитска Арабия и Египет