Какво знаем за възроденото Mitsubishi Pajero

Слуховете за завръщането на Mitsubishi Pajero отново се засилват. Този път докладите предполагат завръщане през 2027 г. с високотехнологичен елемент. Очаква се емблематичният офроудър да се прероди в луксозен plug-in хибриден SUV, който потенциално ще съперничи на Range Rover както по отношение на характеристиките, така и по отношение на цената.

Твърди се, че новото Pajero ще бъде базирано на платформата на Outlander, но със значителни подобрения. Самата платформа ще бъде усъвършенствана версия на архитектурата CMF-C/D, а задвижването ще заимства вдъхновение от 2,4-литровата plug-in хибридна система на Outlander. Очаква се обаче конфигурацията на Pajero да се отличава със значително увеличение на мощността, която потенциално може да достигне над 382 конски сили.

Това увеличение на мощността няма да бъде само за показ. Комбинацията от бензинов двигател и електромотори (два на задния мост, един на предния) обещава не само баланс между производителност и горивна ефективност, но и повишена проходимост. Очаква се функции като динамично векторно разпределение на въртящия момент и предни и задни блокиращи диференциали да работят съвместно с електрическото задвижване, осигурявайки впечатляваща мощност и контрол при преодоляване на трудни терени.

Застаряващата гама на Mitsubishi има остра нужда от освежаване, а завръщането на Pajero, особено с луксозно преобразяване, може да промени правилата на играта. Макар да остават въпросителни относно интереса на потребителите към SUV от висок клас на Mitsubishi, завръщането на Pajero с модерен plug-in хибриден задвижващ агрегат и луксозни характеристики има потенциала да съживи марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *