Как да подобрите светлината на фаровете на автомобила

С течение на времето светлината на обикновените фарове намалява. Така че желанието на шофьорите да ги направят по-ярки е съвсем разбираемо. Но в същото време цялата работа трябва да бъде направена така, че да не навреди, нито на колата, нито на другите участници от движението.

Първото, което ви съветваме е да не слагате китайски ксенон. Тези светлини пречат много на останалите участници в движението. Освен това не е необходимо да заменяте обикновените халогенни крушки с по-мощни. Да кажем 80 вата.

Светлината наистина ще стане по-ярка, но рефлекторите могат да се повредят от повишената температура вътре във фара. Полирането на външната повърхност на фара е препоръчителна, но също не винаги помага. Стъклото след процедурата често става матово, а пластмасата може да се покрие с още повече драскотини.

Един от най-лесните начини за решаване на проблема е да инсталирате лампи E1 (те се отличават с маркировка в кръг). Продуктите дават най-благоприятния спектър за човешкото око – 5200 Келвина. Светлината на консумативите е бяла, много близка до дневната и осветява най-добре пътя.

Някои производители се опитват да постигнат подобен ефект със специален състав на газа в крушката. Не обръщайте внимание на подобни предложения. Те са значително по-скъпи и по-малко ефективни. Друг начин е да подобрите светлината на фаровете е да инсталирате LED осветление. Но преди да купите такова, е важно да погледнете етикета.

Продуктът трябва да отговаря на изискванията на автомобилния производител, а е факт, че повечето „no mame“ марки могат да създадат проблем с ел. инсталацията на колата ви. Затова заложете на доказани брандове. Техните LED крушки са по-скъпи, но няма да имате проблеми. Имайте предвид, че LED крушките се поставят доста бързо, тъй като са адаптирани към стандартните крепежни елементи.