Как да подобрите светлината на фаровете на автомобила

С течение на времето светлината на обикновените фарове намалява. Така че желанието на шофьорите да ги направят по-ярки е съвсем разбираемо. Но в същото време цялата работа трябва да бъде направена така, че да не навреди, нито на колата, нито на другите участници от движението.

Първото, което ви съветваме е да не слагате китайски ксенон. Тези светлини пречат много на останалите участници в движението. Освен това не е необходимо да заменяте обикновените халогенни крушки с по-мощни. Да кажем 80 вата.

Светлината наистина ще стане по-ярка, но рефлекторите могат да се повредят от повишената температура вътре във фара. Полирането на външната повърхност на фара е препоръчителна, но също не винаги помага. Стъклото след процедурата често става матово, а пластмасата може да се покрие с още повече драскотини.

Един от най-лесните начини за решаване на проблема е да инсталирате лампи E1 (те се отличават с маркировка в кръг). Продуктите дават най-благоприятния спектър за човешкото око – 5200 Келвина. Светлината на консумативите е бяла, много близка до дневната и осветява най-добре пътя.

Някои производители се опитват да постигнат подобен ефект със специален състав на газа в крушката. Не обръщайте внимание на подобни предложения. Те са значително по-скъпи и по-малко ефективни. Друг начин е да подобрите светлината на фаровете е да инсталирате LED осветление. Но преди да купите такова, е важно да погледнете етикета.

Продуктът трябва да отговаря на изискванията на автомобилния производител, а е факт, че повечето „no mame“ марки могат да създадат проблем с ел. инсталацията на колата ви. Затова заложете на доказани брандове. Техните LED крушки са по-скъпи, но няма да имате проблеми. Имайте предвид, че LED крушките се поставят доста бързо, тъй като са адаптирани към стандартните крепежни елементи.

Previous post Изключително екзотично Ferrari се продава за 1,3 млн. евро
Next post Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4