Как се зарежда електромобил при -26 градуса по Целзий

Ако поне малко се интересувате от електромобили, то вероятно знаете, че студеното време е един от най-големите им врагове. За съжаление на повечето собственици, снежната буря, която се изви в САЩ през последните седмици подложи колите на ток на огромни тестове, което пък се оказа перфектната възможност за някои ентусиасти да направят своите тестове в студа.

Един от тези ентусиасти е Кайл Конър от канала Out of Spec Reviews, който остави своята Tesla Model 3 навън за два последователни дни, а след това я включи да се зарежда на публична зарядна станция при температура от -26 градуса по Целзий. Това бе направено без никакво подгряване на батерията, което е едно от най-важните неща при подобни температури.

Едва 45 минути след свързването на кабела и първоначалното подгряване, капацитетът на батерията започва да се повишава, а след допълнителни 45 минути тя достига и капацитет от 90% след първоначален заряд от 35%. Дали времето за това зареждане е малко или много ще оставим на вас да прецените в коментарите.