Как ще изглежда наследникът на Nissan Micra?

Днес по време на специално онлайн събитие, автомобилният алианс на Renault Group, Nissan Motor и Mitsubishi Motors Corporation анонсира плановете си развитие до 2030 година, важна точка в които е изцяло нов компактен електромобил, който Nissan ще лансира на европейския пазар като заместник на емблематичната Micra.

От Nissan анонсираха и малко повече информация за новия си модел, като посочват, че той ще бъде разработен на базата на нова за алианса платформа за електромобили CMF B-EV, ще бъде с дизайн дело на самата марка и ще се произвежда в технологичното съоръжение Renault ElectriCity във Франция, пише Ауто прес.

„Този изцяло нов модел ще бъде с дизайн на Nissan и ще бъде разработен и произвеждан от Renault като се използва нашата нова обща платформа, като по този начин ще се използват максимално добре активите на Алианса, като се запази всички характерно за Nissan“, коментира Ашвани Гупта, оперативен директор на марката.

От Nissan анонсират, че допълнителна информация, в това число и новото име, подробности за пазарното лансиране и технически детайли за новия електромобил ще бъдат обявени на по-късен етап.