Карлос Сайнц замени стария си Golf с ново поръчково Ferrari

Освен с уменията си на пистата, Карлос Сайнц се прочу с нещо много интересно извън трасетата на Formula 1, а именно колата, която кара. Докато другите пилоти от Formula 1 се хвалят с редки автомобили за по няколко милиона евро, Сайнц често бе зад волана на своя Golf, който родителите му подаряват за 18-тия рожден ден. Това продължава, докато той се състезава за Renault, McLaren и дори във Ferrari.

Сега това е напът да се промени, тъй като в края на декември 2021 година Сайнц посети централата на Ferrari, за да персонализира своя нов автомобил. Сега, малко повече от година по-късно, колата е напълно готова и пилотът получи ключовете за нея. Състезателят на Ferrari е избрал 812 Competitione в тъмен сив цвят със сатенен завършек, който променя цвета в зависимост от слънцето.

Джантите са черни, а зад тях се подават червени спирачни апарати. В интериора е заложено на тъмно сив цвят с червени акценти и карбонови елементи. Върху част от тях откриваме надписа “Smoother Operator” в сребрист шрифт. Под капака на колата работи 6.5-литров V12 с мощност от 830 конски сили и максимален въртящ от 692 нютон метра. Моторът се развърта до 9500 оборота, а за смяната на предавките отговаря седемстепенна автоматична трансмисия.