Карлос Сайнц чака цяла година за Ferrari 812 Competizione

Карлос Сайнц получи получи най-добрия коледен подарък – чисто ново Ferrari 812 Competizione. От края на миналата година пилотът на Ferrari във Формула 1 търпеливо чака новата си кола, която е купил за над 600 000 евро.

Неговият 812 Competizione е в матово черно покритие, комбиниран с черни джанти. Това е е един от най-елегантно изглеждащите суперавтомобили и беше пуснат на пазара през 2021 г. Разполага с 6,5-литров V12 с двигател с мощност 819 к.с.

В сравнение с 812 Superfast, Competizione, 812 Competizione има повече мощност, подобрения на аеродинамиката и управление на четирите колела. Ще бъдат произведени 999 екземпляра, като Ferrari ще продава модела само на подбрани клиенти.

При приемането на автомобила Сайнц беше заснет с празнична шапка на Дядо Коледа и топъл червен пуловер. Друг пилот на Ferrari – Шарл Леклер, също беше там, но според очевидци изглеждал напълно отегчен или може би не особено впечатлен от новата покупка на своя съотборник. Самият Леклер има няколко Ferrari, включително 488 Pista и 812 Superfast.

За 28-годишния Сайнц е известно, че досега е карал все още своя Volkswagen Golf, който родителите му са купили, когато е бил на 18. През годините обаче понякога е бил виждан със „служебни коли“, предоставени от работодателите му, като например McLaren 720 S по време на престоя си в тима на McLaren от Формула 1.

Пилотът бе заявил, че като се има предвид, че кара едни от най-бързите състезателни коли в света през уикенда, той не е имал голямо желание, или нужда от бърз автомобил и извън пистата. Competizione обаче в никакъв слуачай не може да попадне в графата „бавни“. Ускорението до 100 км/ч е за по-малко от 3 секунди.

Previous post Асистентите за помощ и системите за безопасност често объркват шофьорите
Next post Ясна е и цената на новия Москвич с „автоматик“