Кен Блок показа личното си Audi RS

До преди една година Кен Блок бе асоцииран с Ford и колите на марката, но от изминалата година рали пилотът премина в отбора на Audi и рекламира колите на германския бранд. Не е изненадващо, че именно Audi е и личният автомобил на Блок, който използва всеки ден. Колата, която състезателят използва всеки ден е специално направено Audi RS E-Tron GT в бял цвят с няколко контрастни черни елемента.

Електрическият модел е в съвсем стандартна форма по отношение на задвижването и разчита на два електромотора, осигуряващи 4х4, както и 590 конски сили и 830 нютон метра. Мощността може да нарасне до 637 конски сили при ускорение, а когато това се случи, спринтът до 100км/ч отнема малко над 3 секунди.

За разлика от задвижването, визията на модела е променена, но в съвсем изчистен вид. Audi-то е боядисано в матово бяло, а черни елементи като панелите около решетката, фаровете, праговете, огледалата, стоповете и дифузьорът в задната част добавят нужния контраст. На тавана е поставен оригинален багажник на Audi, отново със специална цветова схема, а от Rotiform са направили джанти по поръчка.

В предната част са поставени джанти с по-затворен дизайн, подобни на тези при състезателните автомобили с така наречените “turbo fans”, а в задната част е заложено на популярен модел с шест спици. Джантите са направени изцяло по поръчка на Блок, а това е първият комплект който от Rotiform правят за електрическия модел на Audi.