Китайската компания на Volvo представи луксозен ван с впечатляващи характеристики

Дъщерната компания на Geely – Zeekr представи най-новия модел в своята гама – луксозния електрически ван 009. Колата се отличава с футуристична визия, висок клас на оборудване и впечатляващи характеристики. Като за начало можем да започнем с предната решетка, която е съставена от 154 диода, които могат да бъдат програмирани в различен стил.

С дължина от 5209 милиметра, 2024 милиметра ширина и 1867 милиметра височина, Zeekr 009 може да побере до шест човека в конфигурация 2+2+2 или четири човека в по-луксозното 2+2 изпълнение. Въпреки, че изглежда като голяма кутия, ванът всъщност е аеродинамичен с коефициент на съпротивление от 0.27. Теглото му е 2.83 тона.

Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.5 секунди и се дължи на два електромотора със системна мощност от 536 конски сили. Платформата на която е изграден ванът може да се намери още в Polestar 4, Smart #1 и Lotus Eletre SUV. Батерията е 140кВч и е достатъчна за 822 километра пробег с едно зареждане според китайските стандарти за измерване.

Интериорът изглежда една идея по-традиционно от екстериора, но съвсем не оставя на заден план лукса. На тавана можем да открием 15.6-инчов екран, както и гласово разпознаване за всяка от шестте седалки. Колата може да се похвали още с 30 асистента за подпомагане на шофирането. 12 радара, 11 камери, огромна маса в интериора, както и масажиращи седалки.

Previous post Volkswagen показа специална Jetta с 350 коня
Next post Дизайнер показа своята алтернативна визия за новото X7