Китайската Nio ще се пробва със стилно електрическо комби в Европа

Nio се подготвя за нова премиера на европейския пазар с появата на по-практичен брат на своя ET5. Версията Estate е стилно комби с формите на стандартния модел, която ще се появи на пазара през юни месец тази година. В интернет вече се появиха и първите снимки на колата, след като бяха споделени от китайското министерство на индустрията и информационните технологии.

Дизайнът напомня и на този на Porsche Taycan/Panamera с подобна задна част. Най-голямата прилика е в стоповете, които са тънки и се простират по дължината на багажника и част от задните панели. Дължината на комбито е 4.79 метра, ширината е 1.96 метра, а междуосието е 2.88м. Височината е 1.50 метра.

Очаква се комбито да наследи същото задвижване като седана, което означава, че ще видим два електромотора със системна мощност от 483 конски сили и задвижване на четирите колела. Заедно с максимален въртящ момент от 700 нютон метра, това трябва да позволи на комбито ускорение до 100км/ч за около 4 секунди. В същото време батерия от 100квТч трябва да предлага пробег от около 700 километра, докато по-малка 75кВтч батерия да предлага около 500 километра пробег.