Китайският NIO вече предлага новия си кросоувър в Европа

Nio добави кросоувъра EL6 в европейската си гама, след като по-рано той официално дебютира в Китай. Новият модел е поставен в клас, където има представители на най-популярните европейски марки като Mercedes, Volkswagen, Audi и BMW, но ще се опита да се пребори като спечели клиентите си с няколко основни плюса.

Кросоувърът е дълъг 4.85 метра, широк е 1.99 метра и разполага с два електромотора, които генерират системна мощност от 489 конски сили и максимален въртящ момент от 700 нютон метра. Това е достатъчно, за да ускори SUV-то до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди. Батерията е с капацитет от 70кВтч и е достатъчна за пробег от около 480 километра с едно зареждане.

Едно от предимствата на Nio пред другите производители е възможността за премахване и подменяне на батерията в рамките на няколко минути на специални станции. Заедно с това колата разполага и с 33 различни сензора, които следят всичко около автомобила и на теория предлагат асистенти за водача и пътниците, които да направят пътуването максимално безопасно.

Що се отнася до лукса, EL6 има най-големия отварящ се панорамен таван в своя клас, твърдят от Nio, предлагащ почти един квадратен метър стъкло. Междувременно за пътниците се предлагат седалки с възможност за регулиране в 22 посоки и с позиция за нулева гравитация за максимален комфорт. Автомобилният производител планира да предлага новия EL6 в Германия, Швеция, Дания, Норвегия и Холандия. Цените все още не са обявени.