Китайци показаха суперкола, която ускорява до 100 км/ч за 2 сек.

Китайската компания BYD показа интересен суперкар с името U9 по време на автомобилното изложение в Шанхай. Колата разполага с четири електромотора, по един за всяко колело и системна мощност от 1100 конски сили и максимален въртящ момент от 1280 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно секунди, а батерия с неясен към момента капацитет осигурява пробег от 700 километра с едно зареждане.

Най-интересното в автомобила, обаче, не е неговото окачване, то разчита на въздушни възглавници, които са способни на някои готини парти трикове. Един от тях бе демонстриран по време на премиерата, когато колата се появи на сцената подскачайки. Системата е подобна на тази използвана в Mercedes GLS и някои от класическите американски автомобили от тунинг изложенията. Друг трик, който колата крие е шофирането на три гуми. В случай на спукване на гума или друг проблем, колата може да се придвижи на три гуми, благодарение на модулите на окачването, които ще задържат колата балансирана на пътя.

От BYD се гордеят изключително много със системата и заявяват, че тя може да е изключително полезна за намаляването на крена в завой до минимум, както и за намаляването на риска от преобръщане в завой. „Системата BYD DiSus е първата самостоятелно разработена интелигентна система за контрол на каросерията, пусната от китайска автомобилна компания, която бележи пробива от нулата“, заяви Уанг Чуанфу, председател и президент на BYD. „Системата BYD DiSus допълнително ще затвърди позицията на BYD на световен пионер в индустрията.“