Китайци представиха най-аеродинамичното SUV в света

Китайската компания Nio представи своето най-ново попълнение в своята гама от SUV-та в лицето на купеобразния EC7. Моделът дебютира в Китай със стилна визия, познати технологии и заявката за най-аеродинамичната форма на SUV в света.

Nio EC7 може да се похвали с дължина от 4.97 метра, ширина от 1.97 метра, височина от 1.71 метра и междуосие от 2.96 метра. Коефициентът на челно съпротивление е 0.23, което според Nio е и най-доброто постижение в този клас.

Задвижването се осигурява от система с два електромотора, която има максимална мощност от 644 конски сили и максимален въртящ момент от 850 нютон метра. В тази си конфигурация, кросоувърът може да ускори до 100км/ч за 3.8 секунди. Батерията е с капацитет от 75кВч, 100кВч или 150кВч и съответно пробег между 490 и 940 километра според китайския стандарт за тестване.

От компанията причисляват EC7 като среден на размер луксозен кросоувър, което донякъде се потвърждава и от стандартното оборудване. То включва панорамен таван, тризонов климатроник, премиум аудио система с 23 говорителя, подгрев на всички седалки и други.