Китайци привличат клиенти с чисто нови „поршета“ за 16 хиляди евро

Представителство на Porsche в Китай си спечели много клиенти само за няколко часа, след като случайно обяви най-голямото намаление на Panamera в света. В интернет се появи реклама от шоурум в град Инчуан, където чисто ново Porsche Panamera струва скромните 124 хиляди юана или около 16 хиляди евро. Цената, която е с около 9 пъти по-ниска от реалната цена на колата.

Разбира се, става въпрос за грешка, която бързо е осъзната от представителството и е докладвана на Porsche AG, които са помогнали за справянето със ситуацията. От компанията се свързали с първия човек, който си запазил Panamera за 30 хиляди лева и успели да достигнат до споразумение за кола, която от представителството имали в наличност в този момент.

Човек от Porsche се свързал и с всички други клиенти, които са дали своите онлайн депозити и лично се извинил на всеки от тях. Те трябва да получат сумата, която са превели обратно в рамките на 48 часа. Въпреки, че от Porsche са овладели ситуацията бързо, в социалните мрежи бързо се появиха коментари за ситуацията, която е оставила разочаровани доста хора.